A három embertípus közül csak egy gazdagodhat meg gyorsan. Te melyikbe tartozol?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Az embereket három – egymástól jól elkülöníthető – típusba lehet sorolni. Nem kettő, nem öt, pontosan három. Kíváncsi vagy, hogy te melyikbe tartozol? Meg fogsz lepődni!

Ezzel a besorolással akkor találkoztam, mikor először olvastam el M.J. DeMarco – Gyorsítósáv a milliókhoz című könyvét. Sokat gondolkoztam rajta, hogy tényleg ilyen egyszerűen be lehet-e kategorizálni az embereket ebbe a három csoportba, de ahogy telt az idő, ez bebizonyosodott. Ebben a cikkben megosztom veled ezeket a kategóriákat és kifejtem részletesebben a tulajdonságaikat.

gyorsítósáv

A leggyakrabban járt út: A Járda

A legtöbb ember egész életében a járdát taposó gyalogos. A Gyalogosokat az jellemzi, hogy mindig “egyvalami választja el a pénztelenségtől”:

  • egy létszámleépítés
  • egy sikertelen lemez
  • egy rossz üzleti döntés
  • egy munkahely
  • egy váratlan kiadással járó helyzet

..tehát egy hajszálra van a teljes anyagi csődtől.

Ki számít gyalogosnak?

Akinek nincs anyagi célja. A terve az, hogy nincs terve. A fölös pénzét azonnal elkölti, így fizetéstől fizetésig éli az életét. Észre sem veszi, de az életszínvonala rabja lesz. Görcsösen ragaszkodik a meglévő “kütyüihez” vagy lízingelt, szalonból frissen kihozott autójához. Ezek a drága tárgyak azért kellenek a Gyalogosoknak, hogy a külvilág felé a gazdagság és a jó életszínvonal látszatát keltsék.

A gyalogosok előszeretettel vesznek meg mindent hitelre. Azonnali kielégülést hajszolják, tehát ha megtetszik valami, akkor azonnal kell! Nem lehet egy percet se várni. ha van éppen elég pénzem akkor megveszem most, ha nincs, akkor ott a hitel.

Nincs céljuk a munkájukkal se. Egyszerűen oda mennek dolgozni, ahol több pénzt keresnek, így többet is tudnak költeni. Életfilozófiájuk: “Élj a mának!”

Gyalogos- GyorsítósávA Gyalogos nem egyenlő a szegénnyel! Ez fontos! A gyalogos lét egy életfilozófia, amit követnek: ez a járda térképe. Vannak magas jövedelemmel rendelkező gyalogosok is. Ők a lottó nyertesek, akik elverik a vagyonukat nagyon rövid időn belül, akár a híres énekesek, színészek, sportolók, akik milliókat keresnek havonta, luxusban élnek, mégis egy elbukott szerződés vagy rossz lemez miatt csődbe mennek hónapokon belül. Gyakran mulatnak a klubbok VIP termeiben és csak úgy szórják a pénzt a drága italokra, nőkre, drogokra. De egyetlen rossz döntésre vagy -eseményre vannak a szegénységtől.

A hazugság, amivel etetnek: A Kapaszkodósáv

A kapaszkodósáv az a “külső sáv”, ha egy autópályára vagy gyorsforgalmi útra gondolunk. Itt közlekednek azok a járművek, amik nem tudnak vagy nem akarnak gyorsan menni. Ez pontosan így van az életben is.

Az előző blokk arról szólt, hogy a Gyalogosoknak nincs pénzügyi tervük, csak a jelen örömeivel foglalkoznak és az azonnali kielégülés hajtja őket. A Kapaszkodósáv ennek az ellentéte. A Kapaszodók a “mát áldozzák fel egy szebb holnapért”.

Ha te is a kapaszkodósávban utazol, akkor komoly önfegyelmet igénylő törvényeknek kell engedelmeskedned:

Járd az iskolát! Tanulj jól! Szerezz diplomát! Keress állást! Dolgozz heti 5 napot 2 szabadnapért cserébe! Mindig takarékoskodj! Spórolj! Tegyél magadnak uzsonnát, ne az étteremben egyél! Keresd az akciókat! Tedd félre nyugdíjas korodra minimum a fizetésed 10%-át rendszeresen! A kamatos kamat jó! Felejtsd el a drága sportkocsikat!

Kapaszkodó- GyorsítósávA Járdáról a Kapaszkodósáv az első kényelmes kijárat. Ahogy felnősz a szüleid és a társadalom megpróbálja veled elhitetni, hogy ez a normális gondolkodásmód és te el is hiszed nekik. Viszont az egyetemről kikerülve könnyen visszaeshetsz a Járdára, mivel már van egy diplomád, úgy gondolod, hogy megteheted, amit csak akarsz, hiszen ezért tanultál eddig. Majd szembe jön egy pénzügyi tanácsadó vagy a szüleid kioktató beszélgetése a takarékoskodásról és talán visszaterelnek újra a spórolás útjára.

Ezzel a filozófiával a fő gond az, hogy az életed aktív részét, azaz a fiatalkorodat, amikor igazán élvezhetnéd a vagyont, ELVESZI TŐLED. Ebben az időszakodban rakod el szorgosan a fizetésed nagyrészét azért, hogy majd “jó nyugdíjad legyen” és 30-40 év múlva milliomos legyél. Van egy rossz hírem: nem biztos, hogy megéled a 65 éves nyugdíjkorhatárt, de ha mégis, akkor legalább AMG Mercedessel járhatsz a klinikára kezelésre.

Rövidebb út a vagyonhoz: A Gyorsítósáv

Az előző két részben 99,9%, hogy magadra ismertél a Gyalogosok vagy a Kapaszkodók leírásában. Sajnos nagyon kevés ember halad a gyorsítók útján. Ez azért van így, mert magadtól legszívesebben a Járdát követnéd és élveznéd az életed, de ha “megfelelő” nevelést kapsz, akkor rátérítenek a Kapaszkodósávra. Minden pénzügyi reklám, pénzügyi tanácsadó és pénzügyi intézmény ezt a Kapaszkodósávot zúdítja rád: azaz TAKARÉKOSKODJ amennyit csak bírsz.

 

A Gyorsítósáv egy üzleti és életmód-stratégia, amelyet a befolyásolható korlátlan Gyorsító- Gyorsítósávsokszorozhatóság jellemez. Ez teremt igazán optimális környezetet a gyors meggazdagodáshoz és vagyon felhalmozáshoz.

Itt nem kell spórolnod, nem kell 40 évig 10-20 ezer forintossával takarékoskodnod ahhoz, hogy a gazdagok életét élhesd. Ez egy nagyon komplex stratégia, de életed legjobb döntése az lesz, maikor elkezded követni.

Leírni mindent iszonyatosan időigényes lenne nekem, főleg úgy, hogy neked meg nem lenne kedved elolvasni a 30-40 oldalas tömény szöveges blogbejegyzésemet, amibe röviden bele tudnám sűríteni ezt a filozófiát.

Megoldás: Videós formában, képekkel illusztrálva és lényegre törő mondatokkal támogatva a legkönnyebb átadni a Gyorsítósáv tanait. (Persze ki is olvashatod a 400 oldalas tömény szöveges könyvet).

Készítettem egy videós kurzust a Gyorsítósávról. 18 videóból áll a teljes anyag:

 

GSM 3.0 – Kiút a szegénységből a függetlenség felé (2 790 Ft[MEGTEKINTÉS]

Szilágyi Norbert R.

Szilágyi Norbert R.

Leave a Replay