DropShipping Magyarországon

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
dropshipping magyarországon

Mi az a dropshipping?

A webáruház üzemeltetője nem találkozik a termékkel közvetlenül, így nem kell a termékek raktározásával, csomagolásával és logisztikával foglalkoznia. Az általa üzemeltetett webáruház egy felület csupán,  ami eladja a termékeket. Közvetlenül a gyártó vagy a nagykereskedő (dropshipper) küldi el a termékeket vásárlónak, a webshop üzemeltetőjének kérésére. A dropshipping Magyarországon is ugyan úgy műkodik a modell tekintetében, mint az USAban, viszont van néhány lényeges különbség (főleg a fogyasztóvédelmi törvényekben).

A dropshipping modell:

dropshipping magyarországon

0. lépés: A webáruházad elkészítése / bérlése

Elkészítheted a WordPress + WooCommerce bővítmény segítségével vagy programozó segítségével.

Bérelni tudsz pl: Shopify , Unas vagy ShopRenter oldaláról.

A webáruház készítéshez segítséget találsz az oldalamon egy egész cikksorozat és videók formájában. Az első bejegyzést itt éred el.

1. lépés: Szerződés egy gyártóval vagy nagykereskedéssel

Szerződéskötés után felviszed a termékeket a webáruházadba. Beárazod őket stb.. A te feladatod a marketing, a vevőszerzés.
Felmegy a vevő a webshopod oldalára és böngészi a termékeket. Majd kiválaszt egy neki megfelelőt és a kosárba rakja.

Két nagy dropshipping szolgáltató Európában:

A bigbuy.eu és az oberlo.com

Ők óriási termékpalettával rendelkeznek, de határozottan drágák. Nem tudom őket jó szívvel ajánlani neked. Van egy kisebb listám dropsipping szolgáltatókról, illetve erre hajló nagykereskedésekről, amit a Webáruház Megapack tréningem résztvevőivel meg is osztok.

2. lépés: A vevő megvásárol egy terméket

A vásárló megveszi a terméket a weboldalon és kifizeti.

3. lépés: Számlázás, értesítés

Automatikusan vagy manuálisan kiállítasz egy számlát a vásárlásról a vevőnek, majd értesíted a nagykereskedést a vásárlásról (automatikusan vagy manuálisan) és továbbítod  a vásárló szállítási adatait. A nagykereskedő számlát állít ki neked a vásárlásról.

4. lépés: Logisztika, csomagolás

Ez már nem a te gondod. A nagykereskedő becsomagolja a terméket és kiszállítja a vásárlódnak. A szállítási információkat továbbítja neked, te pedig a vevőnek. Ez általában automata rendszer.

Vizsgáljuk meg az előnyeit és hátrányait a dropshippingnek.

Előnyök:

  • Nem neked kell csomagolni, raktározni és postázni a termékeket.
  • Nincs raktározási, csomagolási és postaköltséged.
  • Nem kell beruházni árukészletbe, így kisebb befektetéssel is elkezdhető.
  • Ebben a modellben ténylegesen a saját magunk áraival tudunk dolgozni, nem úgy, mint az affiliate programokban.
  • Akár marketinganyagokat is kaphatunk a nagykereskedőktől illetve segíthetnek a termékek feltöltésében

Hátrányai:

  • Nincs még kiforrva rendesen a dropshipping Magyarországon , így igen nehézkes egy ilyen üzleti modellre vállalkozást építeni. A nagykerek és termelők nehezen mennek bele, mivel nagy a bizonytalanság a dropshipping körül.
  • Nem valósítható meg utánvétes értékesítéssel. (ez a magyar lakosságnak fájó pont)
  • Törvényi szabályozásoknak neked kell utánanézni, mivel tudtommal egy cég sem foglalkozik dropshipping vállalkozások elindításával. Figyelned kell, hogy a számlázás is a nagyker felől úgy történjen, hogy ne piszkáljon miatta a NAV. ( Ezért picit nehezebb pl: AliExpress-es vagy eBay-es cuccokat forgalmazni)
  • Többnyire elég lassú a folyamat. Itthon 1-2 napos, nagyon maximum 3 napos szállítási időt hajlandóak elfogadni ez emberek. A nagykerek vagy gyártók kicsúszhatnak ebből és jöhetnek a negatív vélemények rólad.

Összefoglalva:

A dropshipping Magyarországon még nincs rendesen kiforrva. Külföldön már elég jól működő modell (főleg az USA-ban). Ha webáruházat szeretnél üzemeltetni, akkor először kezdd egy egyszerűbb megoldással, néhány termékes weboldallal. IDE kattintva mutatok szuper eszközöket ahhoz, hogyan adj el termékeket online.

Nem állítom, hogy nem működik itthon ez a modell, viszont az biztos, hogy komoly marketingtudás kell a vásárlások generálásához, hogy neked is megérje és pozitív eredménnyel zárd a hónapokat. Egy ilyen szolgáltatás nem olcsó, ha bérelsz webshopot az se olcsó, a marketing meg főleg nem.

Hamarosan én is csinálni fogok egy dropshipping webáruházat, aminek az anyaga be fog kerülne a Webáruház Készítés Megapack nevű oktatóanyagomba. Részletes dokumentációval, esettanulmánnyal.

Inkább készíts el egy saját webáruházat minimális pénzbefektetéssel és sokkal több  időbefektetéssel tanulj meg értékes készségeket.

Mutatok pár szuper helyet, ahonnan beszerezheted a bizonyított piaci igénnyel rendelkező  termékeidet jó áron és aladhatod sokkal drgábban: katt ide!

_________

Kapcsolódó oktatóanyagok:

Webáruház készítés oktatás [MEGAPACK]

Weboldal Készítés oktatás [WK]

Facebook Marketing oktatás [FBM]

Szilágyi Norbert R.

Szilágyi Norbert R.

Leave a Replay