+36 30 25 25 396

Szilágyi Norbert Richárd

Szilágyi Norbert Richárd

Hasznos linkek

Tárhely

Jogtiszta képek weboldalra

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Az ingyenes és jogtiszta képek fontos szerepet játszanak egy weboldal készítése és üzemeltetése során. Mutatok néhány lehetőséget, ahonnan szerezhetsz ingyenes, nagy felbontású képeket a weboldaladra, blogbejegyzésekhez és hirdetésekhez.

[FONTOS!] Kizárólag jogtiszta képeket használj a weboldaladon és minden helyen, ahová grafikát teszel fel!

Ez nem csak a becsületesség elve és a szerzői jogok megsértésének elkerülése miatt fontos, hanem számos egyéb hátrányod is származhat belőle.

Ingyenes stock fotók

Jogtiszta letölthető képeket találsz a pixabay.com oldalon.

Én sokat használom ezt az oldalt. Több felbontás közül választhatunk, ha innen szeretnénk

letölteni képeket. Regisztráció nélkül is tölthetsz le fotókat, viszont folyton megkérdezi,

hogy nem-e vagy robot és képeket kell kiválogatni, így kicsit megnehezíti a munkát. Viszont egy ingyenes – akár google fiókos – regisztráció után már egy kattintással le tudsz tölteni bármit, korlátozások nélkül.

További ingyenes képek

Ezeken az oldalakon találsz még jogtiszta, letölthető tartalmakat:

[BURST] https://burst.shopify.com/

[GRATISOGRAPHY] https://gratisography.com/

[UNSPLASH] https://unsplash.com/

[SUPERFAMOUS] https://images.superfamous.com/

[MM STOCK] https://mmtstock.com/

Megosztok most veled egy cseppet a grafika oktatásomból, ahol ezeknek az oldalaknak a használatát mutatom be részletesebben. Ez alapból nem lenne egy ingyenes anyag, de szeretném, hogy minden kedves olvasóm tisztábban rálásson erre a témára.

Megvásárolható képek

Az ingyenes megoldásokon túl léteznek fizetős változatok is. Stock fotó oldalakon megvásárolhatsz bizonyos képeket egyesével vagy akár 10-20 fotó letöltésére jogosító csomagokat is. Ezek az előzőekben linkelt oldalakhoz hasonló felépítésüek, csupán annyi különbség van, hogy nem tudod, csak vízjeles formában lementeni a képeket vagy videókat (azzal meg nem sokra mész).

Az egyik legnépszerűbb stock fotós és videós oldal a shutterstock.

Ha még csak most kezded a blogolást vagy weboldal készítést, akkor fölösleges még ilyen egyedi grafikákat vásárolnod. Fordítsd inkább a pénzedet marketingre. A későbbiekben úgyis ki fogsz fogyni a jó minőségű ingyenes képekből és akkor komolyan elgondolkozhatsz egy csomag vásárlásán.

+1 Tipp

Készítsd el te magad a fotókat!

Így biztosan egyedi tartalmakkal szolgálhatsz a látogatóidnak, illetve biztosan nem ütközik szerzői jogokba az, amit kiteszel. Egy mai csúcskategóriás okostelefon már megközelíti a DSRL gépek minőségét, így nem olyan nagy ördöngősség egy jó képet készíteni. Persze kell egy kis technikai tudás is, de ma már az is könnyedén megszerezhető.

Nézd meg a legújabb Webáruház készítés kurzuscsomagomat! Ebben van szó a grafikák elkészítéséről is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is érdekelhetnek: