+36 30 25 25 396

Szilágyi Norbert Richárd

Szilágyi Norbert Richárd

Hasznos linkek

Tárhely

Online pénzkeresés kipróbált módszerei 2021 [VIDEÓ]

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Egyszerűbb átláthatóság kedvéért két részre osztottam ezeket a pénzkeresési módszereket, amelyeket már kipróbáltam. Vannak közvetett és közvetlen módszerek. Közvetett módszerről akkor beszélek, amikor van egy harmadik fél is, tehát nem közvetlenül a Te weboldalról zajlik a tranzakció, nem konkrétan neked fizet valaki, hanem átmegy egy harmadik személyen, vagy vállalaton. Közvetlen pedig mikor konkrétan neked fizetnek valamiért. Ebben a szemléletben, ezzel a csoportosítással nézzük ezeket a módszereket.

1. A WEBOLDAL

Az első módszer nem más mint a weboldal. Ha van Debrecenben egy cukrászdád, és készítesz egy weboldalt, például a Googl cégembe is beregisztrálod, át tudod irányítani a weboldaladra a látogatókat, megadod az elérhetőségeket, feltünteted, hogy milyen sütemények kaphatók nálad, akkor ezzel már tudsz közvetlenül ügyfeleket, vásárlókat szerezni, akik be fognak menni a cukrászdába és tudnak ott vásárolni valamit.  Ha fodrászatod van, akkor a weboldalon el tudsz helyezni például egy időpontfoglaló rendszert, vagy egyszerűen az elérhetőségeid, és fel tudnak téged hívni és tudnak egy időpontot foglalni. Tehát ez mindennek az alapja, a legegyszerűbb közvetett pénzkeresési módszer.

A legkevesebb bevételt hozó módszerektől haladunk a legtöbb bevételt hozókig.

Nézzük tovább a listát

2. BLOG, VLOG (MINT KÖZVETETT)

A második közvetett pénzkeresési módszer a blog/vlog. Ugye a blog az írott tartalom készítés, a vlog a videós tartalom készítés. De ide sorolhatjuk a podcasteket is, a hanganyagokat, hiszen ez is feltörekvőben van kis hazánkban. Hogyan lehet ezekkel pénzt szerezni közvetett módon? Hogyha regisztrálsz a Google AdSense szolgáltatásra, ami azt jelenti hogy a Google-höz beregisztrált vállalatok szeretnének ugye hirdetni a Google Ads segítségével és ebbe az úgynevezett Adsense hálózatba tartozó oldalakon fognak hirdetéseket megjeleníteni itt is meg még egy csomó helyen. De a weboldalad is képes lesz arra hogy megjelenjen Egy adott cégnek a hirdetése rajta és ha erre a hirdetésre valaki rákattint, akkor Te pénzt keresel azzal a kattintással, nyilván ne te kattints rá, hiszen Ezeket nagyon szűri a Google. hanem írj egy hasznos tartalmat például összehasonlítod a porszívókat, hogy milyen porszívót érdemes venni 2021-ben és kihagysz helyeket, teszel ilyen kis blokkokat ahová Google el tud helyezni hirdetéseket, például egy műszaki áruház el fog ott helyezni hirdetést, hogy kattints ide és vedd meg ezt meg ezt meg ezt a porszívót akciós áron az xy cégnél és kattints ide. És ha a látogató rákeresett a porszívó vásárlásra, elolvassa, hogy te mit ajánlottál, rákattint a hirdetésre és akár annál a cégnél meg tudja vásárolni, te ezután pénzt kaptál, hiszen valaki rákattintott arra a hirdetésre. Ugyanígy működik a YouTube-on is. YouTube videók előtt, alatt vagy a végén videós hirdetések jelennek meg. Ezeket át lehet ugrani, van amit nem. Ha valaki megtekinti az ilyen hirdetést, akkor azután te pénzt kapsz. Van még beúszó hirdetés, van maga videó mellett is hirdetés, ha nem teljes képernyőn nézed, ezekre kattintva is pénzt lehet szerezni.  Ezekkel egyébként olyan nagyon nagyon sok pénzt nem lehet keresni, csak ha óriási nézettsége van akár a blogodnak akár a csatornádnak. 

3. PARTNERPROGRAMOK (AFFILIATE)

Folytassuk a következő pénzkeresési módszerrel, ami nem más mint a partnerprogramok, vagy más néven az affiliate rendszerek. Ezek felívelőben vannak Magyarországon. Külföldön már rengeteg ilyen affiliate rendszer létezik, igen magas jutalékot adnak. De hogy is néz ez ki. Én is próbáltam már magyar cégekkel így együttműködni, illetve vannak külföldi partnereim is, akikkel ilyen partneri kapcsolatban vagyok. Ez úgy működik, hogy egy webáruház megoszt veled egy linket, ha arra a linkre valaki rákattint és úgy vásárol a webshopban, akkor te kaphatsz 2-5% jutalékot a vásárlás után, hiszen te vitted azt a vásárlót oda, és ha te nem vagy akkor a webshop nem adja el azt a terméket, és úgy honorálja meg, hogy ad neked az eladás összegéből bizonyos százalékot. Külföldön főleg a szolgáltatások illetve szoftverek piacán már jóval bőkezűbbek a cégek, ugyanis 50-60%-os jutalékot is osztogatnak. Tehát valaki megvesz egy 30.000 Ft-os szoftvert, vagyis előfizet rá, akkor te annak a 60%-át meg fogod kapni mint jutalék, ami elég szép kis összeg. És ha tudod nekik folyamatosan biztosítani a forgalmat és mondjuk az 5% az embereknek konvertált, tehát vásárolja meg azt az adott szoftvert, akkor már többszázezer forintos bevételt is tudsz realizálni. Igen, ez itthon is működik Magyarországon. Főleg a marketinges körökben, a weboldallal kapcsolatos szolgáltatásokat mindenki használja a külföldi cégeket is, hiszen nagyon kevés a magyar cég. Tehát hogy ha egy ilyen cégnél te partneri linket, egy kuponkódot kérsz, akkor nagyon sok pénzt lehet ezzel is keresni. A közvetett módszerek közül nekem is ez hozta a legtöbb bevételt.

4. BLOG, VLOG, PODCAST (MINT KÖZVETLEN)

 Nézzük a közvetlen módszereket, azaz mikor nálunk, a mi weboldalunkon, a mi felületünkön zajlik a tranzakció. Kezdem ezt is a bloggal, vloggal vagy podcasttel. Most egy partnercégünk megbízásából kiteszünk valamilyen tartalmat, vagy megjelenítünk egy terméket a videóban. Például ha van mondjuk 40000 követőd a Facebookon és még van 30000 YouTube feliratkozód és együttműködhetsz egy céggel, és adsz neki egy csomagajánlatot, hogy például ezt az adott hozzávalót fogom belekeverni az ételbe amit meg fogok sütni este és videóra veszem, jól fog látszani az adott márka, látszik, hogy beleöntöm a keverőtálba. Kiteszem az Instagramra, a Facebookra is ezt az elkészült ételt, süteményt és esetleg mellette ott lesz ennek az adott cégnek a terméke is. Ezekért jóval több pénzt fogsz kapni, mintha Google-ös hirdetéseket jelenítenél meg a videóidban vagy a blogodon. Ugyanaz blognál,  írsz róla egy cikket, elhelyezel egy linket, rá tud kattintani, meg tudja vásárolni az adott terméket. Nem azután kapsz pénzt, hogy vásárolt, hanem a kattintás után, hiszen azért fizetnek, mert megírtad a cikket. Nyilván ehhez nagy közönségre van szükséged, hiszen egy most induló blognak nem fog fizetni egy cég sem. Egy podcastnél is  ugyanígy működhet, egy cég megbízásából valamilyen tartalmat készíthetsz podcast formájában.

5. WEBÁRUHÁZ (FIZIKAI TERMÉK)

 A következő közvetlen módszer, hogy létrehozod a weboldaladat és ott értékesítesz egy szolgáltatást vagy egy terméket. Nevezzük ezt az egyszerűség kedvéért webáruháznak. Mit lehet eladni egy webshopban? Ami mindenkinek eszébe jut az az hogy hát egy tévét egy mosógépet egy mobiltelefont, persze ezek itt a klasszikus webshop példák, amelyek működnek, de tudjuk ezt extrázni, tudunk például saját márkás termékeket is gyártani, tudunk mi magunk valamilyen kézműves terméket előállítani, de rengeteg olyan megoldás van, amivel hozzájuthatsz egyedi termékhez, vagy valakinek a termékét tudod értékesíteni, például egy nagykereskedőn át. Ez az internetes kiskereskedelem, tudunk termékeket értékesíteni, létre tudunk hozni egy webshopot. Ennek is az alapja az, hogy legyen egy weboldalad.

6. WEBÁRUHÁZ (INFOTERMÉK)

Hogyan lehet még értékesíteni ilyen webshopban a neten? Ha nem fizikai termékekről beszélünk, hanem mondjuk információs termékekről, ilyennel foglalkozok én is. Például értesz valamihez és azt a tudást becsomagolod és csinálsz belőle egy online oktatást, ez egy zárt rendszerben egy videós oktatás, és ezt el tudod adni. Vagy egy könyvet írsz és ezt e-book formájában el tudod adni. Nem kell kinyomtatni, hanem egyszerűen kifizet 5000 Ft-ot és elküldöd neki a linket, ahol le tudja tölteni vagy konkrétan az e mailben elküldöd neki ezt az e-bookot.

7. SZOLGÁLTATÁS (IDŐDET ADOD PÉNZÉRT)

Szolgáltatást is tudsz értékesíteni, úgy döntesz, hogy te ezt nem veszed fel videóra, nem írod le stb,  hanem azt mondod, hogy én értek hozzá, ezt a tudást megtartom magamnak, én vagyok ebben a legjobb, és ennyi meg ennyiért, vagy éves díjért, projekt alapon kifizetik és elmegyek és megcsinálom. De ehhez is szükséges egy weboldal, hiszen be kell mutatnod a szolgáltatásaidat, mivel foglalkozol, az eredményeket, a véleményeket, és össze tudod kapcsolni online számlázóval, fizetési szolgáltatóval, így egyszerűen bankkártyával tudnak nálad fizetni, tehát ez maga az értékesítési rendszer, amit össze tudsz dobni egy ilyen weboldalon. És én ezzel kerestem a legtöbb pénzt online.

+1 BEFEKTETÉS ÖNMAGADBA

 Igen, ígértem a videó végére egy Jolly jokert, ami arról szól, hogy hogyan tudod maximalizálni a hatékonyságát a pénzkeresésnek, és ez nem más mint a befektetés önmagadba, a folyamatos tanulás. Hiszen bármelyik módszert választod, azok közül amelyeket itt elmondtam, fogsz vele pénzt keresni vagy közvetve vagy közvetlenül. De ha leragadtál valahol egy bizonyos szinten, úgy érzed hogy nem tudsz tovább haladni, nem tudod hogy mi a következő lépés, nem tudod hogy hogyan lehetne ezen javítani vagy csak úgy emberileg vagy a magánéletben úgy érzed, hogy mélyponton vagy, nekem mindig az önfejlesztés segített. Nem az, hogy most olvasok egy könyvet és csodát várok tőle és megváltom a világot, hanem az hogy folyamatosan képzem magam. Nem csak egy adott területen, hanem több területen, amelyek nyilván valahol összefüggnek. Tehát arra biztatlak vásárolj online kurzusokat, olvass könyveket, mert ezek rendkívül sokat hozzá fognak tenni a vállalkozáshoz és nagyon sokat hozzá fognak tenni az anyagi helyzetedhez. Ezt megint saját példán át tudom neked bemutatni.

 Hogy mikor valamit magamtól összedobtam, és éreztem hogy valami nem stimmel, nem is kerestem vele sok pénzt, de elkezdtem követni olyan embereket, akik viszont nagyon sok pénzt kerestek, egy adott dologgal, ami majdnem ugyanaz. mint az enyém és elkezdtem ilyen könyveket olvasni, amelyek például az értékesítésről és a marketingről szólnak, a vállalkozások felépítéséről fejlesztettem önmagamat, exponenciálisan elkezdtek nőni a bevételeim, hiszen megtanultam bizonyos praktikákat, amelyeket alkalmazni kell ebben az iparágban ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Tehát tudom neked ajánlani például a Bgpro klubot, amit akár ingyen is megtekinthetsz a weboldal készítés egy részét, vagy egy könyv áráért rengeteg hasznos infót kapsz, melyet úgy állítottam össze, hogy segítsen az alapvető készségek elsajátításában.

Ezek voltak tehát azok a módszerek, amelyeket én már kipróbáltam, amelyek nekem pénzt hoztak, és valóban működnek. Nem kell hozzá semmiféle MLM rendszerhez, vagy bármilyen más szervezethez csatlakoznod. Ami szükséges hozzá az a vállalkozásnak a megléte, hiszen Magyarországon (majdnem) minden bevétel adóköteles.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ezek is érdekelhetnek: