Webáruház Készítés #1 – Általános tudnivalók

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Webáruház, webshop, internetes- vagy online bolt. Ezekkel a kifejezésekkel szokták illetni az olyan „helyeket” az interneten, ahol termékeket tudunk megvásárolni vagy éppen árusítani fizikailag jelen lévő bolt és kedves mosolyú eladók nélkül. Ebben az anyagban megmutatom neked részletesen a webáruház készítés és weboldal készítés lépéseit.

Tisztázni fogjuk az alapokat, aminek tudatában kell lenned, ha egy webshopon gondolkozol és bevételt szeretnél belőle termelni. A szükséges alapokon túl belemegyünk részletesen a technikai dolgokba, azaz megmutatom hogyan tudod megvalósítani, valamint szót ejtünk a jogi dolgokról, a rettegett GDPR-ról, az ÁSZF-ről és az egyéb kötelezettségeidről is.

Összefoglalva: Mindent megmutatok a gyakorlatban az előkészületektől kezdve egészen az első rendelésed teljesítéséig.

Ez a cikksorozat a teljesen kezdőknek szól és nyújt magas színvonalú segítséget. A 11 bejegyzés elolvasása után tisztában leszel a webáruház indításának alapjaival.

Van itt még valami, ami tetszeni fog neked: mindezt abban a személetben adom át, hogy a lehető legkisebb költséggel bele tudj vágni.

webáruház készítés

Webáruház készítés lépésről lépésre

A lépéseknek nincs egy szigorúan vett sorrendje. Sokszor felcserélhetők egymással, de ügyelni kell arra, hogy logikusan következzenek egymás után és ezáltal ne hátráltasd magad a folyamatokban. Dióhélyban bemutatom, hogy néz ki a dolog egy teljesen kezdő számára.

Önképzés

Fixen az első lépés az önképzés. Biztosan ezzel kell kezdened. Mivel eddig (azt feltételezem, hogy) alkalmazottként dolgoztál, ezért át kell állítanod az agyadat, a gondolkodásmódodat egy vállalkozóéra. Meg kell szerezned a szükséges elméleti tudást. Ebben az egyik leghatásosabb segítség a Gyorsítósáv életmód és üzleti stratégia ismerete lesz számodra.

K+T

Ha megvagy vele, akkor jöhet a kutatás és tervezés! Ezt a pontot sokan utálják, pedig nagyban befolyásolja egy vállalkozás életképességét már itt a nulladik pillanatban. Ha ezt kihagyod, akkor 90%, hogy nem is lesz vállalkozásod vagy igen rövid időn belül csődbe fog menni. A tervek alatt nem kell 100-200 oldalas üzleti tervre gondolni, csupán papíron felépíteni a vállalkozásod startégiáját és pénzügyeit. Ezt szoktam egy ilyen „üzleti terv light”-nak is nevezni, mivel nem pályázat a cél vele, csak annyi, hogy fejben összerakd mit is akarsz valójában.

A piackutatás és funnel hacking közben biztosan fog egy két jó vállalkozás ötleted támadni. Ennek az életképességét is fogjuk vizsgálni a kutatás év tervezési fázisban. Megkeressük a réspiacot (ilyen mindig van) és precízen meghatározzuk a célközönséget, a buyer personát.

webshop olcsón

Kivitelezés

A tervek után jöhet a kivitelezés, azaz kell egy platform, amin értékesítesz. Több választási lehetőséged is van:

  • bérelhetsz webáruházat (5-30ezer Ft/hó » 60-360.000 Ft /év) pl Shopify
  • készíttethetsz egy egyedi webáruházat egy külsős céggel (80-500 ezer Ft egyszeri díj + karbantartási és fejlesztési költségek) pl Webaruház árak
  • vagy el is készítheted magadnak (kb 5-30ezer Ft egyszeri költség + idő, amíg megtanulod)

Én az utóbbit preferálom. Egyszer rászánod az időt, hogy megtanuld, aztán akár még kivitelezőként is dolgozhatsz és mások webáruházát is készítheted, ha nem jön be a saját bizniszed. További előnye még, hogy te magadnak karban is tudod tartani, így nincs további költsége a tárhelyen és domain-en kívül.

Termék vagy szolgáltatás

Ha meg van a platform is, akkor jöhet a termék vagy szolgáltatás. Ezt összeállítod, elkészíted, lefejleszted vagy megrendeled a beszállítóidtól. Csinálsz vagy kapsz róla képeket, feltöltöd az oldaladra, rendbe rakod a jogi dolgokat és mehet is az értékesítés, jöhetnek a milliók!

Ennyire egyszerű a webáruház készítés?

Amiket az előző pontban összeszedtem elég kevésnek tűnhet és felmerülhet benned, hogy „csak ennyi az egész?”. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek eléggé komplex és időigényes folyamatok lehetnek. Rengeteg alpontra tudnám még őket (és fogom is) bontani és még azokat is további kisebb egységekre. Egy-egy alpontról is több órás tréninget tudnék csinálni, de most az a cél, hogy a kezedbe adhassam az első, internetes értékesítésedből származó forintokat.

A webáruház készítés oktatóanyaggal el fogsz jutni a nulláról az első értékesített termékedig. Sőt még beszélünk a beszerzésről, a jogszabályi háttérről, a csomagolsáról, a címkékről és a futárszolgálatokról is. Ezeket mind-mind a gyakorlatban, élesben nézheted meg.

webshop készítés

Honnan tudom ezeket? Ki vagyok én?

Ahhoz, hogy teljesen hitelesen át tudjam ezeket az információkat adni, készítettem én is egy webáruházat az itt leírt módon. Ezt videóra vettem és oktatóanyagot is csináltam belőle. Tehát úgy írom ezeket a cikkeket, mint egy webshop tulajdonos. (gentlebear.hu)

De ez szerintem nem elég! Eddig is bedolgoztam webáruházaknak külső partnerként és az ismettségeimet kihasználva “régi motoros” webshoposokat is megkértem, hogy szakmailag nézzék át a cikkeket és az oktatóanyagokat is. Így lehetek teljesen biztos abban, hogy hiteles infókat adok át neked.

A nevem Szilágyi Norbert Richárd és kb 5 éve foglalkozom önmagam fejlesztésével üzleti téren, több mint 3 éve vállalkozó vagyok. Tudom, ez kevésnek tűnhet, de nap mint nap gőzerővel dolgoztam a céljaimon és rengeteget tanultam ezidő alatt.

Dolgoztam IT, műszaki, értékesítés valamit marketing területeken is. Az első weboldalamat csak hobbi szinten saját célra készítettem több mint 6 évvel ezelőtt. Azóta már vállalkozóként dolgozok be több cégnek weboldal és webshop üzemeltetés, valamint marketing területen. Bővebben a BusinessGYM Rólam részében olvashatsz a történetemről, ha érdekel, de itt nem ragoznám tovább.

Nemrég kezdtem el a megszerzett tudásomat videók és blogbejegyzések útján eljuttatni a vállalkozni vágyókhoz. A célom az, hogy miután elvégzel egy online oktatásomat, olyan értékes információkat adjak át részletesen, amik alkalmazásával stabilabb és boldogabb életet élhess. Ehhez a filozófiához tartom magam minden bejegyzés írásánál és videó készítésénél.

Találkozunk a következő cikkben!

Lent van egy kis tartalomjegyzék, a könnyebb tájékozódás kedvéért. 🙂


Kapcsolódó oktatóanyagok:

 

WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS MINI KURZUS KEZDŐKNEK (1 790 Ft)[MEGTEKINTÉS]
webáru

WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS MEGAPACK (63% kedvezménnyel) [MEGTEKINTÉS]

GSM 3.0 – Kiút a szegénységből a függetlenség felé (2 790 Ft[MEGTEKINTÉS]

Cikksorozat tartalomjegyzék:

Szilágyi Norbert R.

Szilágyi Norbert R.

Leave a Replay