Webáruház Készítés #9 – WordPress + WooCommerce

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

Most jött el az a pont, mikor nekieshetsz a WordPress-nek és elkezdheted megvalósítani mindazt, amit eddig fejben, illetve az Excel táblázatodban összeraktál.

A tárhelyszolgáltatót már kiválasztottad és a domain címet is remélhetőleg beregisztrálták már neked, így semmi nem tart vissza a kivitelezéstől.

A WordPress telepítése

Ezt leírhatnám most részletesen, de nem fogom. Ennek 2 oka van:

  • Rengeteg cikk, illetve youtube videó mutatja meg, hogy hogyan telepítheted és én nem akarok egy 1001. leírást készíteni.
  • A másik és egyben számodra előnyös dolgog, hogy valószínűleg nincs is szükséged se videóra, se leírásra, mivel a tárhelyszolgáltató cPanel részénél 1-2 kattintással tudod telepíteni a wordpresst, és ezt viszont mutatom is a videóban.

A telepítés, ami sokszor 1 percet se vesz igénybe, már használatod is az oldaladat. Most menj fel a megvásárolt domain címedre – azaz nálam gentlebear.hu – , csak egészítsd ki egy /wp-admin szöveggel is. Mutatom tehát: gentlebear.hu/wp-admin

Itt tudsz adminként belépni az oldaladra. Ehhez használd a wordpress telepítése során megadott felhasználónevedet és jelszavadat. A belépés után törölj ki minden fölösleges dolgot, a HelloDolly bővítménytől kezdve a minta blogbejegyzésig. (ezt is mutatom a videón)

wordpress telepítése

A sablon megvásárlása és telepítése

Ahhoz, hogy „nézzen is ki valahogy” a webshopod, kell egy sablont vásárolnod. Persze vannak ingyenes változatok is, de azokat felejtsd el. Kb 5-19 ezer forint között kapsz nagyon profi sablont, amivel gyorsan fogsz tudni weboldalt építeni. Ezen a linken találsz wordpresshez való e-kereskedelmi sablonokat, amelyek közül válogathatsz. Én az AVADAval szoktam dolgozni legtöbbet és ezt is mutatom be a tréningben.

Ez nem kifejezetten e-kereskedelmi téma, de az egyik legjobb minden téren. Találsz benne előre összeállított sablonokat és egy könnyű kezelőfelületet. Jó alternatíva még a Divi is, ami szintén egy profi prémium sablon.

A telepítés menete egyszerű:

  • Regisztrálsz a themeforestre
  • Megvásárolod a sablont
  • Letöltöd a RAR (tömörített) filet az oldalról. Ha nem az akkor, 1 kattintással tudod tömöríteni.
  • Átmész a saját weboldaladra: Megjelenés menü, azon belül sablonok és „új hozzáadása” legfelül. Ide feltöltöd és aktiválod. Ezt is mutatom a vidiben, ha nem megy így leírás alapján.

Woocommerce webáruház

WooComemrce

A WooCommerce egy bővítmény, ezért a Bővítmények menü, majd az Új hozzáadása gombra kattintás után tudod megkeresni és telepíteni 1 kattintással. A telepítés után aktiváld és már kész is a webáruházad alapja.

Ezután fel fogja ajánlani, hogy állítsd be a bővítményt, ezt tedd meg. A program végig vezet a lépéseken és szépen beírod a vállalkozásod nevét (saját neved e.v. ha egyéni vállalkozó vagy) a címedet stb.. egészen az első terméked létrehozásáig. Ezzel el szórakozol majd egy darabig, jó ismerkedést a felülettel!

Innentől nincs más dolgod, mint mindent beállítgatni, termékeket feltölteni, képeket rendelni hozzájuk, leírást írni és beárazni.

Demó telepítése

Ne lendülj még nagyon bele a termékek feltöltésébe, csak néhányat csinálj meg elnagyolva, hogy legyen előtted pár minta.

Most az AVADA menüjébe menj bele (feltéve, ha te is ezt használod) és ott telepítsünk fel egy Demót a beaktiválás után. lehetőleg egy webshopos demót telepíts. Ezeket is mutatom a vidin.

A demó importálása után mehetünk a főoldalra és neki eshetünk a szerkesztésnek. Ezt részletesen a WordPress oktatóanyagban mutatom, de a Webshopos oktatásban is komoly figyelmet kap.

wordpress sablon

Néhány gondolat a wordpressről és a sablonokról:

Nem a sablonon fog múlni, hogy mennyire sikeres lesz a vállalkozásod.

Szinte teljesen mindegy, hogy AVADA, Divi, Flatsome vagy más. A lényeg az, hogy az elméleti tudásod, a funnel hacking-el gyűjtött adatok birtokában valamint az oktatóanyagom segítségével elsajátítsd, hogyan kell felépíteni és működtetni alapszintem egy webáruházat.

Mindegyik sablonnal meg tudod szinte ugyan olyanra tervezni a webshopodat, csak más a felület, amin szerkeszted. Egyet tanulj meg és gyakorold, majd egyre gyorsabb és ügyesebb leszel benne. Itt a gyakorláson van a hangsúly.

Én mindent megteszek érted, hogy minél gyorsabban végig menj ezen a folyamaton. Sok-sok gyakorlati példát mutatok, sablonokat adok és részetesen levideózok minden lépést, amit azért teszek, hogy legyen egy webshopom és ezáltal neked is kézzelfoghatóvá tegyem az egész rendszert. Ezt mind megkapod a Webshop oktatóanyagban.


Kapcsolódó oktatóanyagok:

 

WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS MINI KURZUS KEZDŐKNEK (1 790 Ft)[MEGTEKINTÉS]
webáru

WEBÁRUHÁZ KÉSZÍTÉS MEGAPACK (63% kedvezménnyel) [MEGTEKINTÉS]

GSM 3.0 – Kiút a szegénységből a függetlenség felé (2 790 Ft[MEGTEKINTÉS]

Cikksorozat tartalomjegyzék:

Szilágyi Norbert R.

Szilágyi Norbert R.

Leave a Replay