Weboldal készítés 2020 – árak és lehetőségek

Weboldal készítés 2020 – árak és lehetőségek

Weboldal készítés, weblap készítés vagy honlapkészítés néven találkozhatunk ezzel a szolgáltatással a hétköznapokban. Most megosztom Veled, hogy milyen eszközök állnak a rendelkezésedre, ha Te magad szeretnéd elkészíteni és mennyibe fog Neked kerülni.

A weboldal készítés árak igen változatosak, hiszen nem mindegy, hogy egy profi webfejlesztő céget, egy szabadúszó fejlesztőt vagy egy amatőrt kérsz fel erre a feladatra. Az biztos, hogy a pénztárcád úgy jár legjobban, ha Te magad építed fel az oldaladat. De nézzük most részletesen az árakat.

WEBOLDAL KÉSZÍTÉS ÁRA

Webfejlesztő céggel

Egy profi cégnél egész csapat dolgozik a Te oldaladon, amely így kiérdemelte listánk első helyét, ha az árakat nézzük. Minimum egy webfejlesztő, egy grafikus és még lehet egy projektmenedzser vagy ügyfélkapcsolati menedzser is fog dolgozni a projekten, valamint a csapat vezetője (aki a cégvezető is lehet). Egy ilyen cég megbízható és nagy valószínűséggel jó munkát ad ki a kezéből, viszont az előbb felsorolt emberek igen magas órabérét kell megfizetned.

Egy egyszerűbb weboldal lefejlesztése az egész csoportot nézve minimum 30-50 óra munkával jár. Ebben benne vannak az egyeztetések, a meetingek, a tényleges fejlesztés, a grafikai munka, a plusz módosítások stb. Ezt az óraszámot szorozd meg az átlagos órabérrel, ami ebben a szakmában 5 és 15 ezer Ft között mozog. Attól függ, hogy fejlesztő, projektmenedzser vagy grafikusi órabérről beszélünk. Így a minimum óraszámmal számolva és egy 10 ezer forintos órabérrel is 300.000 Ft jön ki a weboldalad végösszegének és itt egy nagyon egyszerű kis weboldalról van szó.

Erre persze rájön még a tárhelyszolgáltatás díja, SSL tanusítvány, módosítások díja vagy egy kis puffer. A végösszeg könnyen elérheti a 4-500 ezret egy valóban egyszerű oldal esetén. Itt még számolj azzal is, hogy a későbbi módosításokért és karbantartásért is fizetned kell.

weboldal készítés

Szabadúszó fejlesztővel és grafikussal

Milyen a weboldal készítés freelancerekkel? Ha egy szabadúszót kérsz meg, ő egyedül dolgozik és csak az ő órabérét fizeted majd ki. Lehet, hogy nem ért a grafikához, ezért be fog vonni egy grafikust is, de még így is jóval kedvezőbb árat fogsz kapni, mint az előző esetben. Kb a felével számolj, de itt is nagyban függ, hogy óra alapján vagy projekt alapján számoljátok ki az árakat. Előnyük a cégekkel szemben, hogy olcsóbbak és rugalmasabbak, hátrányuk viszont az, hogy sokszor nem tartják a határidőket és nehéz őket elérni, mert el vannak folyton havazva.

Hybrid megoldás például a Broddy.hu, ahol a szabadúszók kedvező ára és rugalmassága, a nagy cégekre jellemző minőséggel és megbízhatósággal társul.

WEBLAP KÉSZÍTÉS SAJÁT MAGADNAK

Elkészítheted saját magadnak a WordPress alapú weboldalad mindenféle programozói tudás nélkül 2020-ban. Ehhez használnod kell néhány ingyenes és prémium eszközt is. Attól függ, hogy milyen minőségű honlapot szeretnél elkészíteni. A YouTube-on rengeteg hasznos videót találsz ebben a témában, amelyek segítségével bele is vághatsz. Bár jobb ha most szólok: ingyenes weboldal nem létezik. Minimum egy tárhelyért és egy domain címért kell majd fizetned egy tárhelyszolgáltatónak. Ez az alapja az online jelenlétednek.

Ha magadnak készíted az oldalad, akkor sokkal olcsóbb lesz, mintha más készítené. Megtanulsz Te magad is egyszerű módosításokat végrehajtani az oldalon, így nem kell plusz költségekbe verned magad akkor sem, ha szeretnél néhány kisebb-nagyobb módosítást az oldalon. Hátránya az, hogy magadra vagy utalva, tehát ha valami elromlott, nem lesz aki segítsen, Neked kell megoldanod.

Mennyibe kerül tehát egy weboldal, ha magadnak készíted? Nézzük a számokat!

weboldal készítés szabadúszóval

HONLAP KÉSZÍTÉS ÁRA, HA MAGADNAK CSINÁLOD

Az elégetett pénz története

Kezdem a legrosszabbal, amihez bevallom, nekem is volt „szerencsém”. Kb 19 éves lehettem, mikor életem első WordPress weboldalát próbáltam összerakni. Magasra tettem a lécet, hiszen egyből egy WordPress alapú webáruházat akartam, ami akkoriban még nem volt a toppon se funkciókban, se gyorsaságban.

Mit tettem?

Ingyenes videókból összekapartam az információkat, tutorial videókat néztem YouTube-on és megpróbáltam azok alapján a weboldal készítést. Rengeteg egymással ellentmondó technikával találkoztam és a bővítményeket se sikerült jól megválasztani, mert valami mindig lefagyasztotta vagy belassította az oldalt.

A tárhelyszolgáltatókkal sem volt szerencsém, hiszen 2x kellett váltanom, mert nem voltam elégedett a kapott minőséggel vagy ügyfélszolgálattal. A weboldalam kinézetét adó sablonból is bevásároltam 3-at, hiszen elsőre sikerült egy olyat választanom, aminek szerkesztéséhez komoly fejlesztői tudás kell (nyilván ez nem volt), másodjára pedig egy nem webáruháznak valót válaszottam ki, pedig egy videóban ezzel csináltak webshopot WordPressen.

Mennyit buktam a weboldal készítésen?

A 2 éves tárhelyszolgáltatáson, a 2 websablonon és még további 5 megvásárolt (hasznosnak hitt, de később kiderült: fölösleges) bővítményen alsó hangon 100.000 Ft-ot égettem el és még a weboldalam/webshopom sehogy se állt.

Mit nyertem?

Néhány fölösleges cuccot és nagyon sok tapasztalatot. Sajnos ennyivel be kellett érnem, majd a 3. websablon vásárlásánál és a 3. tárhelyszolgáltató kiválasztásánál már sokkal körültekintőbb voltam és azzal sikerült is megépítenem a shopot. A hibák sorozatának persze itt nincs vége, hiszen rengeteg bug (hiba) volt az oldalon, amiket fogalmam sem volt, hogy kell kijavítani. Hosszú órákba telt mire találtam angol nyelvű leírásokat róla fórumokon, hogy hogyan tudom orvosolni ezeket a hibákat.

Végül kb 4 hónap küszködés után állt össze a „kész” webshopom, amivel csak 2 probléma volt:

– marha lassú volt

– folyton támadták a kis hacker robotok

weboldal készítés ingyen wordpressen magadnak honlapkészítés

HOGYAN CSINÁLD TE JOBBAN?

Weboldal készítésben az elmúlt 5 évben rengeteget fejlődtem. Már komoly ügyfelekkel dolgozok együtt és készítek nekik weboldalakat. Az elmúlt időszakból rengeteget tanultam és tapasztalataimat összegyűjtve, a legfrissebb technikákkal és legjobb eszközökkel megfűszerezve készítettem is egy Weboldal Készítés csomagot, amely mindent tartalmaz, hogy Te villámgyorsan profi honlapot tudj készíteni a nulláról.

Megmutatom, hogyan készíts egy olyan oldalt, ami a ma kapható legjobb websablonnal készül, legjobb és legegyszerűbb oldalépítővel és az egymással összhangban szépen dolgozó bővítményekkel. Ezeket ajándékba adom egyébként a tréninghez. A gyorsaságról egy újabb ajándék, egy külön tréningcsomag gondoskodik.

weboldal készítés oktatás

Megbízható eszközök, amikre szükséged lesz

WordPress – ez egy ingyenes tartalomkezelő rendszer. Ez mindennek az alapja.

Astra / Divi websablon – ezek a világ legjobb sablonjai. A legjobb alatt értem a dizájnt, a gyorsaságot és a sok-sok funkciót, amire képes lesz az oldalad, ha ezeket használod.

Elementor / Divi builder – ez a két legjobb oldalépítő. Ezeknek a segítségével “drag and drop” tehát ide-oda húzogatással élőben szerkesztheted a weboldaladat. Nem kell programozói tudás, csak behúzod azt az elemet, amit éppen szeretnél betenni az oldaladra.

Wordfence Security / iThemes Pro – a két legjobb biztonsági bővítmény, hogy a Te oldalad maximális védelmet kapjon a hackertámadások ellen. Ez előbbinek van ingyenes változata is, az utóbbinak csak prémium (fizetős).

PixelYourSite – hogy elhelyezhess követőkódokat, amelyek a Google vagy Facebook hirdetéseknél játszanak kulcsszerepet. Láthatod például az oldalad látogatottsági adatait is velük.

WP Rocket PRO – hogy az oldalad villámgyors legyen.

Az itt említett eszközök tökéletes összhangban működnek egymással. Ahol 2 eszközt mutattam be egy kategóriában, ott csak az egyiket telepítsd. Ezek nagyrészt prémium, azaz több tízezer forintos sablonok és bővítmények. Ezeket mind megkapod tőlem, ha igénybe veszed segítségémet a Weboldal Készítés csomagommal. Ha nem, akkor is remek áron megvásárolhatod magadnak őket és elkerülheted a legnagyobb hibáimat! Ha magadnak vásárolod őket, akkor kb 80.000 Ft-tal számolj/év plusz a tárhelyszolgáltatás és domain, azaz kb 100 ezerből kijössz évente és lesz egy fantasztikus weboldalad 🙂

Remélem hasznosnak találtad ezeket az információkat. Ha bármi kérdésed van, jelezd kommentben vagy írj nekem a norbi@bgpro.hu címen.

Vélemény, hozzászólás?